Saltar al contenido
Portada » JOSE SOLIVELLES NOU DIRECTOR ESPORTIU

JOSE SOLIVELLES NOU DIRECTOR ESPORTIU

Jose Solivelles serà el nou director esportiu de la Unió Esportiva Rubí per a la pròxima temporada 2022-2023.

L’entitat que presideix Josep Alcalá ha arribat a un acord amb l’extècnic del Granollers aquesta temporada i Solivelles s’estrena en el càrrec, càrrec que fins ara ocupava Iván Fernández amb Antonio Sánchez Rueda. Iván Fernández de manera voluntària passa a ser vicepresident en el club i Antonio Sánchez Rueda deixa el seu càrrec també per voluntat pròpia i no seguirà com a directiu.

El tècnic vallesà, establert a Rubí, té una llarga experiència en el món del futbol. Jose Solivelles va entrenar al CE Sabadell en Segona Divisió ‘B’. Després d’haver ascendit al juvenil arlequinat a Lliga Nacional va passar a ser entrenador del filial del CE Sabadell, en Tercera Divisió, deixant a l’equip sisè classificat. La seva bona temporada i el seu futbol vistós i alegre li va portar al primer equip, on va dirigir en la categoria de bronze 22 partits, deixant a l’equip en desena posició en la ja antiga Segona Divisió ‘B’.

Posteriorment, es va enrolar en un ambiciós projecte en Primera Catalana amb el CE Manresa, on va dirigir al primer equip durant 12 jornades, deixant a l’equip en promoció d’ascens a Tercera Divisió. Problemes econòmics en l’entitat manresana i la crida del EC Granollers per a oferir-li un durador projecte en Tercera Divisió com a entrenador del primer equip i màxim responsable en la Direcció Esportiva li han consolidat fins el dia d’avui, on ha militat des del 2017. Aquesta setmana Jose Solivelles i el EC Granollers han separat els seus camins, ja que el tècnic barceloní s’ha desvinculat de l’entitat granollerina malgrat tenir un any més de contracte.

El flamant director esportiu va treballar en el futbol base del Terrassa FC, Júnior FC i CE Sabadell, amb diferents ascensos a les màximes categories en etapes de cadet i juvenil. Una brillant trajectòria que li va permetre sent encara molt jove assumir la responsabilitat en equips amateurs semi professionals, fins a arribar a Segona Divisió ‘B’.

El nou responsable de la parcel·la esportiva implantarà un nou model de joc des del primer equip a la base. Solivelles es caracteritza per ser un entrenador modern, valent i de joc associatiu. «Crec en el treball setmanal, ja que considero que és la fórmula per a obtenir per a un rendiment continuat, buscant la millora col·lectiva i individual i m’agrada que els meus equips siguin protagonistes amb pilota. Un sistema de joc s’ha d’emmotllar a les condicions dels futbolistes i de la competició. Per a mi és fonamental estar envoltat d’un cos tècnic professional i amb bones capacitats».

Jose Solivelles podrà exercir com a entrenador en una categoria superior si li sorgeix novament l’oportunitat de dirigir, compaginant aquesta faceta d’Entrenador amb la direcció esportiva de la Unió Esportiva Rubí. Actualment, ha mantingut converses amb diversos clubs de Tercera RFEF.

Coneixem les primeres impressions de Solivelles, nouvingut a l’entitat rubinenca:

  • Que l’atreu a Jose Solivelles a ser el nou director esportiu de la Unió Esportiva Rubí?

M’atreu el ser una experiència nova en el món del futbol, ja que havia portat direcció esportiva per exemple de primer equip i juvenils a Granollers, però aquí és una mica més profund, perquè al final engloba a més equips i implica dirigir més gent. A més es tracta del club de la meva ciutat, i considero que es tracta d’un escenari ideal per a poder fer créixer el club i portar-lo on tinc al cap.

  • Que pots oferir al club en el teu nou càrrec de director esportiu?

Crec que puc oferir la meva experiència, el portar molts anys treballant en diferents categories, cosa que m’ha donat coneixement de l’ofici, del mercat de jugadors, etc. A més iniciï el projecte amb il·lusió i ganes de com he dit abans, poder fer créixer el club en l’àmbit esportiu i això sempre és un plus.

  • Que canvis es veuran en la teva arribada al club com a màxim responsable de la Direcció Esportiva?

D’inici no ha d’implicar molts canvis la meva arribada. Almenys en aquest curt termini. Ara hi ha uns primers dies o fins i tot mesos, de posar en marxa primer equip en l’àmbit d’entrenador i plantilla, i a l’hora de manera paral·lela poder ajustar de la millor forma possible l’estructura esportiva de la base. A partir d’aquí una vegada iniciada la temporada, sí que s’ha de veure la implantació d’un model esportiu i d’entrenament que reculli des del primer equip fins a la base. Això és un procés lent, que no és d’un dia per a un altre. Dit això els meus objectius per a aquest primer any, passen sobretot per crear un projecte de primer equip a termini mínim de dos anys en què encertem tot el possible amb les persones que formen part. I a nivell de futbol base, potser aquest primer any anirà més encaminat a conèixer per a posteriorment actuar i canviar coses si és que cal fer-ho.

  • Quin perfil d’entrenador és el que tindrà enguany el primer entrenador de l’Unió Esportiva Rubí i quina és la línia de treball que es crearà entre director esportiu i entrenador del primer equip i filial?

Tinc clar que ha de ser un entrenador que conegui i que em conegui, si pot ser, que ja hagi aplicat el model de joc i d’entrenament que volem implantar. A partir d’aquí, és important que tingui una mica d’experiència ja en el futbol amateur. I finalment ha de ser una persona que valori l’oportunitat i l’opció de ser Entrenador del Rubí, que cregui en el projecte i que vulgui créixer amb ell.

  • T’ha donat facilitats la Unió Esportiva Rubí perquè puguis compaginar el teu treball com a director esportiu i com a entrenador professional si existeix la possibilitat que així sigui?

Sí i per a mi ha estat una de les claus de poder arribar a un acord. Jo em sento ENTRENADOR, i és cert que el club des del primer dia em va dir que no veia cap problema a poder compaginar la tasca de Direcció Esportiva amb opcions d’Entrenador que em puguin sorgir en categories superiors, sigui ara o bé durant la temporada. Jo els vaig comentar que no volia de moment entrenar en Primera Catalana, però crec que malgrat això, podré ajudar bastant al Club i estar prop del treball de camp que es faci sobretot a nivell de Primer Equip.